Gå til innholdet
  • Foto: Mariell Øyre

Britisk sitronpudding

Syrlig fristelse i sommervarmen.

Søtt og godt
Middels
20 min
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

1,2 liter fløyte
6 økologiske sitroner
400 g sukker

Slik gjør du det

  1. Skrell 4 av sitronane med ein potetskrellar så du får med berre det gule og ikkje det kvite. Del alle sitronane og kvis ut sitronsaften til du har ca 3 dl sitronsaft. 
  2. Varm opp fløyten med sitronskalet over medium høg varme til den akkurat byrjar å dampe, men ikkje koke. Tilsett da sukkeret, og visp til alt sukkeret er oppløyst. Ta av varmen, og ha i sitronsaften. 
  3. La alt stå i panna i ca fem minutt før du tømmer alt gjennom ei sil og over i ein mugge, for å få ut sitronskalet. Fordel i porsjonsformer. 
  4. La puddingane stå i kjøleskapet i minst 4 timar, men helst over natta. Jo lengre dei får stå, jo fastare blir dei. Server med friske bær eller bringebærsaus!

Mariell Øyre er 24 år og driver bloggen hjartesmil. Hun er norsk og bor i London. I tillegg til å være blogger er hun også fotograf, skribent, journalist og redaktør. Og så er hun glad i å lage mat selvfølgelig.

Foto: Privat