Gå til innholdet
Grillet hjertesalat
Grillet hjertesalat

Alt kan grilles, også salat!

Er du skikkelig heldig finner du den første norske salaten i butikk. Og da, da kan du grille den!

I fjor vår vokste salget av norske grønnsaker i Norgesgruppens butikker med syv prosent. For det er nå slik at når de første nroske grønnsakene kommer ut i butikkhyllene, da fyker de unna. Akkurat nå, i skifte mellom vår og sommer, begynner de første norske grønnsakene å synes i grønnsaksdisken. Da er det jo egentlig bare å nyte i vei, og slenge dem på grillen. Ja, ikke alle, men noen typer grønnsaker egner seg faktisk gasnke godt som grillmat. Hjertesalat og nykål for eksempel.

Vi deler gjerne en oppskrift fra Bama på grillet hjertesalat med mormordressing. Kanskje verdt å prøve i pinsehelga, om grillen skal fram?

Slik gjør du:

Visp sammen fløte, sitronsaft og sukker. Smak til dressingen med salt og kvernet pepper. Tilsett hakkede urter. Del hjertesalaten i to på langs.  
Pensle snittflaten med litt olje og grill salaten i ½ minutt med snittflaten ned over høy varme. Dryss over litt flaksalt og server den varme salaten med «mormordressing».

 

Ingredienser:

  • Hjertesalat
  • Olje
  • Flaksalt

«Mormordressing»

  • 1 dl matfløte eller fløte
  • 2 ts sitronsaft eller eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • Salt og kvernet pepper
  • 1–2 ss hakket persille, gressløk eller timian, kan sløyfes