Gå til innholdet

Saker fra Nyt Norge

Flere kvinner i landbruket

Flere kvinner i landbruket

9.mars 2017

Ifølge Bygdeforsknings undersøkelser får vi stadig flere kvinner i landbruket. Andelen vokser og nærmet seg 16 prosent ved siste telling i 2016. Da ble det telt 6068 kvinnebønder.

Les mer
10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

9.mars 2017

HOFF Potetmel er et naturlig stivelsesmiddel laget av gode norske poteter, og assosieres med matlaging. Sannheten er at potetmel har utallige bruksområder, og har lenge vært en del av den norske hverdagen. Her er kjerringrådene som forklarer hvordan du kan bruke potetmel, litt utenom det vanlige.

Les mer
 Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

9.mars 2017

Ny europeisk rapport på antibiotikaresistens i bakterier fra mennesker, dyr og mat viser at Norge er i en unik situasjon.

Les mer
Norske grønnsaker er perfekt vintermat

Norske grønnsaker er perfekt vintermat

28.februar 2017

Dårlig vær i Spania og Italia har ført til grønnsaksmangel i mange land i Europa i vinter. Men det er fullt mulig å komme seg gjennom vinteren uten importgrønnsaker, og samtidig spise sunt og grønt!

Les mer
Prosjekt Norges matfat: Høns

Prosjekt Norges matfat: Høns

28.februar 2017

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har mamma Lene skrevet litt om hvordan det gikk da de slaktet høns hjemme.

Les mer
Smaker du forskjellen mellom sau og lam?

Smaker du forskjellen mellom sau og lam?

22.februar 2017

Når forbrukere blir bedt om å velge mellom lam og sau, velger de fleste lam. Resultatene fra Nofimas undersøkelser viser derimot at mange i blindtest ikke smaker store forskjellen mellom sau og lam, og de fleste syns det smaker like godt.

Les mer
Slik blir Noregs mest etne fårepølse produsert

Slik blir Noregs mest etne fårepølse produsert

22.februar 2017

Vossafår har ei lang og spennande historie som starta allereie i Voss i 1939. Fårepølsa er eit ekte norsk tradisjonsprodukt, og er basert på norske råvarer. Oppskrifta og røykjeprosessen er framleis den same som då dei starta å produsere pølsa. No er produktet merka med Nyt Noreg, og det bidreg til å gje forbrukarane ei aning om kvar i Noreg pølsa kjem ifrå.

Les mer
Mer norsk lam i butikken

Mer norsk lam i butikken

13.februar 2017

Nå finner du flere ferske lammeprodukter i utvalgte Rema-butikker, etter Nortura lanserte den nye serien Gilde Vinterlam. Lam passer utmerket til både vinter- og hverdagsmat.

Les mer
Vil gi grisene en bedre hverdag

Vil gi grisene en bedre hverdag

7.februar 2017

Smågris liker å ha noe å drive med, og det å rote i jord eller høy er en favorittaktivitet. Det er derfor krav om at grisen skal ha tilgang på noe å rote i. Nå undersøker forskere hvordan smågris påvirkes av kognitive utfordringer i grisehuset, og lar de hente torv eller halm i selvbetjente automater.

Les mer
Prosjekt Norges matfat: Vintergrønnsaker

Prosjekt Norges matfat: Vintergrønnsaker

30.januar 2017

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har mamma Lene skrevet litt om tilgangen på norske grønnsaker gjennom vinteren.

Les mer