Gå til innholdet

Saker fra Nyt Norge

Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

1.mai 2017

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har de skrevet litt om sammenhengen mellom gjøk og spekemat.

Les mer
Sukkertøy-tomaten

Sukkertøy-tomaten

28.april 2017

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren produseres hele 25% av alle de norske tomatene vi spiser i Norge. Den mest populære tomaten på Wiig er den søte Piccolo-tomaten.

Les mer
Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

18.april 2017

På øya Tautra utenfor Frosta i Trondheimsfjorden driver Kjersti Brustad en skikkelig gammeldags bondegård med høner, ender, kaniner, perlehøns, kalkun og grønnsaker til eget bruk, i tillegg til nesten hundre storfe og rundt femti sauer som leveres til Nortura og selges under merkevaren Gilde.

Les mer
Snylteveps og den grønne helten!

Snylteveps og den grønne helten!

18.april 2017

Hver dag hele året høstes rundt 4.500 agurker i gartneriet til Hans Kristian Bjørnstad Jensen. Agurkbonden sjøl blir aldri lei den grønne hverdagshelten.

Les mer
Tomater og nyttige insekter

Tomater og nyttige insekter

27.mars 2017

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren dyrkes over 25% av de norske tomatene vi spiser i Norge. Men visste du at de ikke trenger å bruke plantevernmidler? I stedet lar de insekter ta seg av skadedyrene.

Les mer
Flere kvinner i landbruket

Flere kvinner i landbruket

9.mars 2017

Ifølge Bygdeforsknings undersøkelser får vi stadig flere kvinner i landbruket. Andelen vokser og nærmet seg 16 prosent ved siste telling i 2016. Da ble det telt 6068 kvinnebønder.

Les mer
10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

9.mars 2017

HOFF Potetmel er et naturlig stivelsesmiddel laget av gode norske poteter, og assosieres med matlaging. Sannheten er at potetmel har utallige bruksområder, og har lenge vært en del av den norske hverdagen. Her er kjerringrådene som forklarer hvordan du kan bruke potetmel, litt utenom det vanlige.

Les mer
 Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

9.mars 2017

Ny europeisk rapport på antibiotikaresistens i bakterier fra mennesker, dyr og mat viser at Norge er i en unik situasjon.

Les mer
Norske grønnsaker er perfekt vintermat

Norske grønnsaker er perfekt vintermat

28.februar 2017

Dårlig vær i Spania og Italia har ført til grønnsaksmangel i mange land i Europa i vinter. Men det er fullt mulig å komme seg gjennom vinteren uten importgrønnsaker, og samtidig spise sunt og grønt!

Les mer
Prosjekt Norges matfat: Høns

Prosjekt Norges matfat: Høns

28.februar 2017

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har mamma Lene skrevet litt om hvordan det gikk da de slaktet høns hjemme.

Les mer