Gå til innholdet

Røkt svinekam

Saftig, mørt og magert. Norsk svinekjøtt har høy kvalitet, og røkt svinekam er en favoritt på middagsbordet.Kokk: Jørn Lie

Middager
Middels
2 timer
Få oppskrift på e-post
X
E-post:
 

Ingredienser

porsjoner

1 kg røkt svinekam
2 ss honning
2 ss fransk sennep
150 g små gulrøtter
2 bunt vårløk
300 g små mandelpoteter
1 dl olivenolje
salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Bruk en god skarp kniv og lag rutemønster i fettet på svinekammen. Bland sennepen og honningen over litt varme. Pensle denne blandingen på det rutede svinefettet.
  2. Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 130°C i 1,5 time. Deretter øker du temperaturen til 180°C for å få en brun, fin skorpe på svinekammen. Nå er det viktig at du passer godt på og tar steken ut av ovnen når skorpen er brun, og ikke svidd! 
  3. Forvell gulrøtter og vårløk i godt saltet vann. Brun de uskrelte potetene i en stekepanne sammen med rikelig med salt og pepper. Deretter stekes potetene ferdig i ovnen på 180°C til de er møre.
  4. Rett før servering varmer du de forvellede grønnsakene i en kjele med godt smør så de blir litt brune og fine. Lag gjerne en god sjysaus eller kanskje en kremsaus til denne retten.

HVA BETYR Å FORVELLE? Det betyr å gi et raskt oppkok. Det kan for eksempel være lurt å forkoke grønnsaker før du skal steke dem.