Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarer er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Flere kvinner i landbruket

Flere kvinner i landbruket

Ifølge Bygdeforsknings undersøkelser får vi stadig flere kvinner i landbruket. Andelen vokser og nærmet seg 16 prosent ved siste telling i 2016. Da ble det telt 6068 kvinnebønder.

Les mer
10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

HOFF Potetmel er et naturlig stivelsesmiddel laget av gode norske poteter, og assosieres med matlaging. Sannheten er at potetmel har utallige bruksområder, og har lenge vært en del av den norske hverdagen. Her er kjerringrådene som forklarer hvordan du kan bruke potetmel, litt utenom det vanlige.

Les mer
 Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

Minst antibiotikaresistens blant norske dyr og mat

Ny europeisk rapport på antibiotikaresistens i bakterier fra mennesker, dyr og mat viser at Norge er i en unik situasjon.

Les mer
Norske grønnsaker er perfekt vintermat

Norske grønnsaker er perfekt vintermat

Dårlig vær i Spania og Italia har ført til grønnsaksmangel i mange land i Europa i vinter. Men det er fullt mulig å komme seg gjennom vinteren uten importgrønnsaker, og samtidig spise sunt og grønt!

Les mer
Prosjekt Norges matfat: Høns

Prosjekt Norges matfat: Høns

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har mamma Lene skrevet litt om hvordan det gikk da de slaktet høns hjemme.

Les mer
Smaker du forskjellen mellom sau og lam?

Smaker du forskjellen mellom sau og lam?

Når forbrukere blir bedt om å velge mellom lam og sau, velger de fleste lam. Resultatene fra Nofimas undersøkelser viser derimot at mange i blindtest ikke smaker store forskjellen mellom sau og lam, og de fleste syns det smaker like godt.

Les mer
Slik blir Noregs mest etne fårepølse produsert

Slik blir Noregs mest etne fårepølse produsert

Vossafår har ei lang og spennande historie som starta allereie i Voss i 1939. Fårepølsa er eit ekte norsk tradisjonsprodukt, og er basert på norske råvarer. Oppskrifta og røykjeprosessen er framleis den same som då dei starta å produsere pølsa. No er produktet merka med Nyt Noreg, og det bidreg til å gje forbrukarane ei aning om kvar i Noreg pølsa kjem ifrå.

Les mer