Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarene er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

4 smakfulle urter som styrker helsen

4 smakfulle urter som styrker helsen

Bruken av urter har vært utrolig viktig gjennom historien. Ikke rart, siden urter har nok aroma til å omvandle enhver middelmådig rett til en smaksopplevelse. I tillegg gjør smaken av urtene det lettere å redusere saltmengden.

Les mer
(Nesten) alt om poteten!

(Nesten) alt om poteten!

Hvordan bør du lagre potet, egentlig? Og hvorfor bør du ikke spise grønne poteter?

Les mer
På tide å ete bete!

På tide å ete bete!

Kaldt norsk klima er som skapt for å dyrke beter: De vokser sakte og plages i liten grad av skadedyr og insekter. Vi har spurt betebonde Roy Hasle om å dele noe av all den kunnskapen han har om beter. Det gjør han gjerne!

Les mer
Feilmerking av sellerirot

Feilmerking av sellerirot

Mandag kveld ble det oppdaget en feilmerking av sellerirot. Hollandsk sellerirot hadde fått Nyt Norge-merket fordi pakkeriet hadde glemt å stille om emballasjemaskinen da de skulle pakke et restparti med importert sellerirot.

Les mer
Hodekål – en næringspakke

Hodekål – en næringspakke

Visste du at kålvekster er en av de mest sunne og allsidige grønnsakene vi har. Mulighetene for variasjon av type og bruksområde er enorme.

Les mer
Erta, berta, ertefakta

Erta, berta, ertefakta

Visste du at du ganske sikkert har hatt en søt, liten sak ved navn Tendrilla i fryseren? Værsågod: Her er seks artige ertefakta som du kan underholde med ved bordet!

Les mer
Visste du at...?

Visste du at...?

Vi nordmenn elsker kjøttdeig, så værsågod: Her skal du få fem kjekke kjøttdeig-fakta du kan underholde med neste gang kjøttdeig står på menyen!

Les mer