Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarer er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

Sukkertøy-tomaten

Sukkertøy-tomaten

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren produseres hele 25% av alle de norske tomatene vi spiser i Norge. Den mest populære tomaten på Wiig er den søte Piccolo-tomaten.

Les mer
Gjøk og spekemat

Gjøk og spekemat

Vi er opptatt av at maten skal være kortreist, ha en historie og være bærekraftig for framtiden. Men hvor godt kjenner vi egentlig matkulturen vår og klarer vi å forvalte den på riktig måte? Jeg fikk nylig låne en bok om mat og primstaven, og ifølge den gamle kalenderen skal gjøken være rett rundt hjørnet. Men hva symboliserer den og hva er egentlig sammenhengen mellom gjøk og spekemat?

Les mer
Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

På øya Tautra utenfor Frosta i Trondheimsfjorden driver Kjersti Brustad en skikkelig gammeldags bondegård med høner, ender, kaniner, perlehøns, kalkun og grønnsaker til eget bruk, i tillegg til nesten hundre storfe og rundt femti sauer som leveres til Nortura og selges under merkevaren Gilde.

Les mer
Snylteveps og den grønne helten!

Snylteveps og den grønne helten!

Hver dag hele året høstes rundt 4.500 agurker i gartneriet til Hans Kristian Bjørnstad Jensen. Agurkbonden sjøl blir aldri lei den grønne hverdagshelten.

Les mer
Tomater og nyttige insekter

Tomater og nyttige insekter

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren dyrkes over 25% av de norske tomatene vi spiser i Norge. Men visste du at de ikke trenger å bruke plantevernmidler? I stedet lar de insekter ta seg av skadedyrene.

Les mer
Flere kvinner i landbruket

Flere kvinner i landbruket

Ifølge Bygdeforsknings undersøkelser får vi stadig flere kvinner i landbruket. Andelen vokser og nærmet seg 16 prosent ved siste telling i 2016. Da ble det telt 6068 kvinnebønder.

Les mer
10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

10 problemer du kan løse med helnorsk potetmel

HOFF Potetmel er et naturlig stivelsesmiddel laget av gode norske poteter, og assosieres med matlaging. Sannheten er at potetmel har utallige bruksområder, og har lenge vært en del av den norske hverdagen. Her er kjerringrådene som forklarer hvordan du kan bruke potetmel, litt utenom det vanlige.

Les mer