Gå til innholdet

Nyt Norge er det offisielle merket for norsk mat fordi:

Nyt Norge garanterer at råvarer er norske
Bonden følger strenge, norske regler
Maten er produsert og pakket i Norge
Les mer

Enkelt å velge norsk

sau

Aktuelle saker

En pølsestrøst i hverdagen

En pølsestrøst i hverdagen

Stakkars pølser, de får mye kjeft. Men de fortjener en klapp på skuldra. Pølser inneholder mye godt kjøtt og gjør at vi spiser mer av dyret, ikke bare biffen.

Les mer
Det er høytid for sesongmat!

Det er høytid for sesongmat!

Hver uke fremover kan vi åpne en luke med sesongens digg. Det er nesten som en julekalender, skriver matjournalist Yngve Ekern.

Les mer
Nå blomstrer epletrærne

Nå blomstrer epletrærne

Hva bør du plante dersom du vil ha de vakreste epleblomstene, egentlig? Og hvilke eplesorter er det populært å dyrke i Norge i dag, og hvilke eplesorter ble dyrket før?

Les mer
Alt kan grilles, også salat!

Alt kan grilles, også salat!

Er du skikkelig heldig finner du den første norske salaten i butikk. Og da, da kan du grille den!

Les mer
Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har de skrevet litt om sammenhengen mellom gjøk og spekemat.

Les mer
Sukkertøy-tomaten

Sukkertøy-tomaten

På Wiig gartneri og Miljøgartneriet på Jæren produseres hele 25% av alle de norske tomatene vi spiser i Norge. Den mest populære tomaten på Wiig er den søte Piccolo-tomaten.

Les mer
Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

Bærekraftig kjøttproduksjon i Trøndelag

På øya Tautra utenfor Frosta i Trondheimsfjorden driver Kjersti Brustad en skikkelig gammeldags bondegård med høner, ender, kaniner, perlehøns, kalkun og grønnsaker til eget bruk, i tillegg til nesten hundre storfe og rundt femti sauer som leveres til Nortura og selges under merkevaren Gilde.

Les mer