Gå til innholdet
Banner decoration

Aktuelt

Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris er klare

Årets kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris er klare

22.juni 2017

Syv matentusiaster er plukket ut fra over 30 nominerte og konkurrerer om heder og ære og et stipend på 30.000 kroner, når Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal deles ut i oktober.

Beskyttelse av Pinnekjøtt fra Norge ute på høring

Beskyttelse av Pinnekjøtt fra Norge ute på høring

26.mai 2017

Pinnekjøtt fra Norge har søkt om geografisk lovbeskyttelse under navnet Pinnekjøtt fra Norge. Søknaden er behandlet av Mattilsynet og utkast til forskrift ligger nå ute på høring.

Norge, Sverige og Finland utveksler erfaringer

Norge, Sverige og Finland utveksler erfaringer

16.mai 2017

Opprinnelsesmerkene Nyt Norge, Gott från Finland og Från Sverige bygger på de samme verdiene. De møtes jevnlig for å lære av hverandre.

Sterke norske kandidater til nordisk matpris

Sterke norske kandidater til nordisk matpris

11.mai 2017

-Embla skal synliggjøre det som er definert som det beste innen Ny Nordisk Mat. Vi krysser fingrene for de norske finalistene - mange av dem har jo allerede utmerket seg med særegen smak og lokal norsk tilhørighet, det gjør dem særs konkurransedyktige, sier adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist.

Nyt Norge – ny rekord!

Nyt Norge – ny rekord!

9.mai 2017

- Ikke bare flaggene går til topps i disse maidager; aldri før har kjennskapen til Nyt Norge-merket vært høyere. 91 prosent sier de husker merket, sier en jublende glad Nina Sundqvist i Matmerk.

Stolt av boknafisken

Stolt av boknafisken

8.mai 2017

- Å være stolt av maten vår, er å være stolt av identiteten vår. Og vi i nord har veldig mye å være stolte av - også boknafisken. Halvor Hansen vokste opp med boknafisk på middagsbordet hjemme i Lofoten. Nå er boknafisken hans en prisvinner.

Rørt av boknafisk-heder

Rørt av boknafisk-heder

4.mai 2017

-Det er stort å oppleve at den tradisjonsrike boknafisken endelig løftes fram, sier Halvor Hansen. Boknafisk fra Halvors´ ble i går hedret med Spesialitet-merket.

Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

Prosjekt Norges matfat: Gjøk og spekemat

1.mai 2017

Møt familien på Sunnmøre som har et prosjekt om å kun spise norsk mat i et helt år! Her har de skrevet litt om sammenhengen mellom gjøk og spekemat.

- Fy søren, så godt!

- Fy søren, så godt!

26.april 2017

Jobben deres er å smake på mye av det beste Norge har å by på. Vi ble med da fagjuryen som deler ut Spesialitet-merket samlet seg for å smake!

Hvem fortjener heder?

Hvem fortjener heder?

19.april 2017

Kjenner du noen som brenner for norsk mat og matkultur? Nå kan du foreslå kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2017!