Gå til innholdet

Aktuelt

Færre arbeidsulykker i landbruket

Færre arbeidsulykker i landbruket

1.februar 2017

I 2016 har antall dødsulykker i landbruket halvert, sammenlignet med treårsperioden før. I fjor mistet fire livet i landbruket. Tre av dem omkom i leirraset i Sørum i november. Det opplyser Arbeidstilsynet om.

Les mer
Er du en digital matelsker?

Er du en digital matelsker?

26.januar 2017

Da skal du jobbe med oss!

Les mer
Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

20.januar 2017

Ølet Høst fra Nøgne Ø er brygget kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida.

Les mer
Eplesorbet av gårdseple

Eplesorbet av gårdseple

20.januar 2017

-Når ein isprodusent får nyss i at eplebonden har råvarer til overs, ja då blir det sjølvsagt ein utsøkt norsk epleis ut av det. Sånt gjer ein matminister glad, rett og slett, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Les mer
Priser til Spesialitet-merkede herligheter

Priser til Spesialitet-merkede herligheter

9.januar 2017

Vi gratulerer North Sea Salt Works og Vang gård for deres priser under Det norske måltid.

Les mer
Halvors Boknafisk Loin er Årets Matspire

Halvors Boknafisk Loin er Årets Matspire

7.januar 2017

Årets Matspire 2016 er Halvors Boknafisk Loin fra Fredvang fra Halvors Tradisjonsfisk AS i Troms. Produktet bryter barrierer for en råvare som for mange virker komplisert, men som er delikat og smakfull.

Les mer
Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

29.desember 2016

Pinnekjøtt er matretten flest nordmenn mener turister må smake på når de besøker Norge. Med brunost som en god nummer to. – Ikke så rart, begge disse er nasjonale matskatter vi er stolte av, sier Nina Sundqvist administrerende direktør i Matmerk.

Les mer
Vil du gjøre norsk landbruk enda bedre?

Vil du gjøre norsk landbruk enda bedre?

20.desember 2016

Matmerk ønsker å ansette en seniorrådgiver med høgskole- eller universitetsutdannelse knyttet til husdyrfag og styringsverktøy innenfor data og informatikk.

Les mer
Et kvalitetsløft for tilbudet til personer med demens

Et kvalitetsløft for tilbudet til personer med demens

5.desember 2016

– Dagaktivitetstilbud på gård kan bidra til økt livskvaliteten hos personer med demens og deres pårørende. Med denne håndboken legger regjeringen til rette for at Inn på tunet-gårder kan gi et enda bedre tilbud til denne gruppen, sa politisk rådgiver Margrete Dysjaland i Landbruks- og matdepartementet da hun lanserte Nasjonal håndbok i dag.

Les mer
Nytt styre i Matmerk

Nytt styre i Matmerk

21.november 2016

Valg av nytt styre skjer i styremøtet 06.12.2016, i forkant av dette skal valgkomiteens innstilling bekjentgjøres offentlig.

Les mer