Gå til innholdet

Aktuelt

Er vi eplekjekke i Matmerk?

Er vi eplekjekke i Matmerk?

1.juni 2017

Hadde det vært OK dersom en småskalaprodusent i Tyskland begynte å kalle vinen sin champagne, bare fordi han er en liten produsent? I en kronikk forklarer Nina Wærnes Hegdahl, fagsjef for Beskyttede Betegnelser, hvorfor det er så viktig å verne matskatter med juridisk beskyttelse.

Beskyttelse av Pinnekjøtt fra Norge ute på høring

Beskyttelse av Pinnekjøtt fra Norge ute på høring

26.mai 2017

Pinnekjøtt fra Norge har søkt om geografisk lovbeskyttelse under navnet Pinnekjøtt fra Norge. Søknaden er behandlet av Mattilsynet og utkast til forskrift ligger nå ute på høring.

Ekstra tjukk og festklar

Ekstra tjukk og festklar

28.april 2017

Rørosmeieriet vil takke tjukkmjølk-fansen og lokalsamfunnet. Tirsdag arrangerer de tjukkmjølkas dag - og lanserer ei enda tjukkere tjukkmjølk.

Lokalmat til påske

Lokalmat til påske

10.april 2017

I påsken spiser vi lammelår og påskeegg, marsipan og appelsin, enten vi feirer på fjellet, på hytta eller hos svigers. Men hva med å prøve noen lokale spesialiteter fra der du feirer i tillegg?

Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

29.desember 2016

Pinnekjøtt er matretten flest nordmenn mener turister må smake på når de besøker Norge. Med brunost som en god nummer to. – Ikke så rart, begge disse er nasjonale matskatter vi er stolte av, sier Nina Sundqvist administrerende direktør i Matmerk.

Tjukkmjølk til folket

Tjukkmjølk til folket

18.november 2016

- Nå blir det tjukkmjølk til folket, sier meieribestyrer på Rørosmeieriet, Trond V. Lund. Rørosmeieriet har ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros siden midten av oktober på grunn av problemer med tettekulturen. De pakker og leverer nå tjukkmjølk igjen.

Tjukkmjølka har fått virus

Tjukkmjølka har fått virus

14.november 2016

Rørosmeieriet har utfordringer med sin unike tettekultur og får ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros før tidligst i slutten av november. Det er nå påvist at tettekulturen – enkelt forklart – er angrepet av et virus.

Nord-Norges eple ønsker geografisk beskyttelse

Nord-Norges eple ønsker geografisk beskyttelse

11.oktober 2016

Produsentorganisasjonen Ottar har søkt om å verne navnet Målselvnepe fra Nord-Norge. Blir søknaden godkjent oppnår nepen samme geografiske vern som Parmesan og Parma-skinke.

Telemarksfrukt i mateliteserien

Telemarksfrukt i mateliteserien

10.september 2016

Telemarksplommer, -epler og -moreller tar nå steget opp i den europeiske mateliten. Det er det som skjer når de får en Beskyttet Betegnelse, sa Landbruk- og matminister Jon Georg Dale på den offisielle utdelingen på Dyrsku`n.

Gorgonzola vil ikke bli kopiert av norske oster

Gorgonzola vil ikke bli kopiert av norske oster

5.juli 2016

- Italienerne har skjønt det. De ser verdien av å verne matskattene sine mot juks og etterlikninger, ikke bare i EU, men også her i Norge, sa fungerende departementsråd Anne Marie Glosli da hun gav Gorgonzola det synlige beviset på at de nå har fått en Beskyttet Betegnelse.