Gå til innholdet

Aktuelt

Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

Nordmenn anbefaler turister pinnekjøtt

29.desember 2016

Pinnekjøtt er matretten flest nordmenn mener turister må smake på når de besøker Norge. Med brunost som en god nummer to. – Ikke så rart, begge disse er nasjonale matskatter vi er stolte av, sier Nina Sundqvist administrerende direktør i Matmerk.

Les mer
Tjukkmjølk til folket

Tjukkmjølk til folket

18.november 2016

- Nå blir det tjukkmjølk til folket, sier meieribestyrer på Rørosmeieriet, Trond V. Lund. Rørosmeieriet har ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros siden midten av oktober på grunn av problemer med tettekulturen. De pakker og leverer nå tjukkmjølk igjen.

Les mer
Tjukkmjølka har fått virus

Tjukkmjølka har fått virus

14.november 2016

Rørosmeieriet har utfordringer med sin unike tettekultur og får ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros før tidligst i slutten av november. Det er nå påvist at tettekulturen – enkelt forklart – er angrepet av et virus.

Les mer
Nord-Norges eple ønsker geografisk beskyttelse

Nord-Norges eple ønsker geografisk beskyttelse

11.oktober 2016

Produsentorganisasjonen Ottar har søkt om å verne navnet Målselvnepe fra Nord-Norge. Blir søknaden godkjent oppnår nepen samme geografiske vern som Parmesan og Parma-skinke.

Les mer
Telemarksfrukt i mateliteserien

Telemarksfrukt i mateliteserien

10.september 2016

Telemarksplommer, -epler og -moreller tar nå steget opp i den europeiske mateliten. Det er det som skjer når de får en Beskyttet Betegnelse, sa Landbruk- og matminister Jon Georg Dale på den offisielle utdelingen på Dyrsku`n.

Les mer
Gorgonzola vil ikke bli kopiert av norske oster

Gorgonzola vil ikke bli kopiert av norske oster

5.juli 2016

- Italienerne har skjønt det. De ser verdien av å verne matskattene sine mot juks og etterlikninger, ikke bare i EU, men også her i Norge, sa fungerende departementsråd Anne Marie Glosli da hun gav Gorgonzola det synlige beviset på at de nå har fått en Beskyttet Betegnelse.

Les mer
Blir setersmør vår neste nasjonale matskatt?

Blir setersmør vår neste nasjonale matskatt?

1.juli 2016

Setersmør – smøret som budeia lager på setra fra kyrne hun melker hver dag – kan bli en ny norsk matskatt. Foreningen Norsk seterkultur har i dag søkt om å få godkjent setersmør beskyttet som smør med tradisjonelt særpreg.

Les mer
Ikke juks med norsk pinnekjøtt!

Ikke juks med norsk pinnekjøtt!

9.mars 2016

Søknaden om å verne pinnekjøttet mot juks og kopiering har kommet på bordet.

Les mer
Utkast til forskrift på høring

Utkast til forskrift på høring

7.mars 2016

Consorzio per la Tutela del Formaggio Gorgonzola har søkt om beskyttelse av produktbetegnelsen Gorgonzola som opprinnelsesbetegnelse.

Les mer
Italiensk matskatt ønsker beskyttelse

Italiensk matskatt ønsker beskyttelse

7.januar 2016

Gorgonzola er beskyttet i EU som en opprinnelsesbetegnelse. Nå søker italienske produsenter om beskyttelse av den kjente blåskimmelosten også i Norge.

Les mer